Annons:
Etikettförebygga
Läst 3399 ggr
Lena1971
2009-09-10 22:12

Varför man bör krydda maten

Kryddor är inte bara goda, de är ofta väldigt nyttiga också.

Många örtkryddor är som bekant läkemedel också. Kamomill används mot oro, mejram mot halsfluss och hosta, dill sänker kolesterolet…

Tycker du om peppar? Näringsupptaget förstärks när man har peppar i maten, så allt annat man äter blir nyttigare.

Jag vet att jag har hört att svartpeppar skyddar mot kolorektal cancer, men jag hittar ingen källa till det tyvärr.

Chili är också god och nyttig - och glädjande! Att äta chili utlöser endorfiner, så man får ett litet lyckorus av den. Och, kanske det mest fantastiska, chili innehåller capsaicin, som dödar cancerceller.

Läs mer om chili och peppar hos nätdoktorn eller om chili inne på nyviken vital.


Mvh Lena
Sajtvärd på
Cancer iFokus

Annons:
Lena1971
2009-09-10 22:23
#1

Gurkmeja nämns också i artikeln på nyfiken vital. Den är också cancerförebyggande, vilket kan förklara färre cancerfall i Indien.

Jag visste väl att curry var riktigt nyttigt!


Mvh Lena
Sajtvärd på
Cancer iFokus

Lena1971
2010-05-03 16:48
#2

Chili kan lindra kronisk smärta för människor med cancer eller fibromyalgi.

Ett amerikanskt forskningsteam har tagit fram ett chilipreparat som blockerar de capsaicin-liknande ämnen kroppen utsöndrar vid skada. En stor fördel med den nya medicinen är att den inte är beroendeframkallande.

Fråga mig nu bara inte om de capsaicinliknande molekylerna kroppen själv utsöndrar kan skydda mot cancer, precis som capsaicinet i chili. Det skulle jag själv vilja ha svar på.

Källa Aftonbladet


Mvh Lena
Sajtvärd på
Cancer iFokus

Lena1971
2010-08-10 18:48
#3

Ett litet klipp om chili som jag hittade inne på Kost iFokus.


Mvh Lena
Sajtvärd på
Cancer iFokus

Upp till toppen
Annons: