Allmän information

Kvinna som blev halv

2009-08-14 08:49 #0 av: Tatsja

En liten tillbaka blick varför jag tillslut fick ta bort livmoder och äggstock

 

Läkare innan operationMina problem startade efter att jag fick min äldste pojke --76. Då fick jag cellförändringar. Min mens var under denna tid ordentligt riklig. Använde både tampong och sonens blöjor, ändå blödde jag igenom efter en halvtimme.

Läkarna jag var i kontakt med sa bara att jag fick finna mig i detta, då jag hade så kallat chokladcystor som troligen sprack när jag fick mens.

Rädd, men samtidigt förbannad, vandrade jag till olika läkare för att se om det var någon som lyssnade på mig.

Andre sonen föddes -79 och jag bestämde mig då för att sterilisera mig. Mina förlossningar var svåra och jag hade fått besked att nästa var risken dödlighet för mig hela 70 %. Så jag ansåg valet var lätt.

Redan då började min dåvarande make med psykningar om att jag minsann inte kunde få fler. Vi som redan innan varit på samtal med kurator och psykolog. Han hade då sagt att om jag inte ville så skulle han göra det. Men vi kom överrens om att risken fanns ju hos mig och hos pykologen så ansåg han att det var bästa valet när jag sade att jag ville göra det.

Men efter detta började mitt helvete. Blödningar så jag inte kunde gå ur sängen. Det bara forsade och höll på i 2 veckor. Läkaren skrev ut medicin som skulle minska på detta och jag fick ner det till 7 dagar. Värk hela tiden i magen. Mellan -87 - -95 hade jag 2 utomkveds. Hur jag kunnat bli gravid, var den ingen som kunde förklara.

Operation igen för att ta bort detta. Ett av dem sprängdes under operationen. Sen ansåg de att en hormonspiral skulle lindra mina problem. Så de passade pä att sätta in en.

Jag hade nu fått en bra läkare som lyssnade på mig. Hon ville de skulle kolla min livmoder efter cancer. Men ingen av sjukhusets läkare lyssnade. Det är ju bara cystor, var deras svar. Hon krävde bättre undersökning, men fick kalla handen.

Hormonspiralen som jag fick i mig, gjorde att jag hade störtblödningar i över 6 månader. Tillslut åkte jag tilll gynmottagningen  och sa till dem att jag går inte härifrån, förren den är borttagen och undersökning gjord.

En äldre kvinnlig läkare kom in och skällde ut mig. Men jag stod på mig. Sur och hårdhänt, slet hon ut den och sen gick hon bara sin väg.

Jag hade under denna tid varit med i trafikolycka och hon försökte nu skylla alla problem på den och att min far var alkoholist. Han dog i början av 80-talet, så jag får inte in i mitt huvud vad han har med detta att göra.

Fick tillslut en tid hos en läkare samma dag. Gick dit och han ansåg att jag skulle äta minst 60 tabletter till om dagen och se om blödningarna minskade.

Då sa jag i lugn ton att nu ger jag upp, ni behöver inte ha besvär med mig igen.

Tack för denna tid, sen vände jag på rullstolen och åkte hem.

Detta var en torsdag. När jag kom hem fanns det ett meddelande på min telefonskvarare. Det var den sista läkaren som sa att jag läggs in på måndag och opereras på tisdagen.

En sten föll från från mig. Äntligen.
Fick sen veta när operationen var klar att hela livmodern och en äggstock var angripet av cancer.

Tänk om de lyssnat från början, så kanke det inte gått så långt. Nu har jag en äggstock kvar. Fick cellgifter väldigt länge efter.

Idag är jag friskförklarad för över 2 år. Det känns skönt.

Så stå på dig om läkare om du tror att det är något fel. Gå inte och dra på det. Det är du själv som känner din kropp, inte läkaren.

Tatsja

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-08-14 11:07 #1 av: [mia-38]

Hur 17 kan läkare skita i att undersöka om det är cancer eller inte? Vad är det för läkare....

Bra Tatsja att du stod på dej. Men många orkar nog inte det när de är så sjuka.

Som jag brukar säga..man måste vara frisk för att få hjälp för att man är sjuk.

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2009-08-14 23:41 #2 av: Lena1971

Hela historien låter absurd från början till slut. Läkaren som vägrade undersöka livmodern efter cancer, blev h*n prickad?

Jag undrar om en del läkare helt enkelt inte begriper vilken makt de har över patienterna, och hur utsatt man känner sig när man söker vård.

 

Härligt att du är frisk idag, Tatsja! Önskar dig bättre lycka med läkarkontakter i framtiden!

Anmäl
2009-08-15 09:23 #3 av: Tatsja

Det är inte först, eller sista gången jag råkat ut för läkare som vägrar undersöka saker och ting. Men jag är idag glad att jag orkade stå på mig. Annars hade det nog blivit värre.

Minns inte om läkaren blev prickad.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.