03 Behandlingar

Healing som behandling av Cancer

2014-10-03 09:05 #0 av: Sirius.A

Jag har fått hjälp med att ta bort tre tumörer med hjälp av healing i sommar med gott resultat.

De som vill höra mer om hur och varför jag valde den behandlingsmetoden är välkommen att höra av sig till mig. 2009 opererade jag bort två tumörer samt fick cytostatika så jag har gått igenom den behandlingsmetoden också.

Anmäl
2014-10-04 00:40 #1 av: RobinEH

Du är fri att göra vad du vill.

Jag hoppas att ingen följer ditt exempel. Väljer man att "behandla" maligna tumörer eller vissa benigna tumörer med "healing" så skriver man sin egna dödsdom.  Tar du ansvar för persons död om denne avstår medicinsk vård för "healing" och först när letal metastasering skett inser vilket trams det faktiskt är?

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2014-10-04 08:26 #2 av: Maria

Jag håller med RobinEH. Gör vad du vill förutom att rekommendera detta till andra.

/Maria

 

Anmäl
2014-10-04 16:10 #3 av: angest

Hej jag hittade den här tråden och vill fråga.

Är healing bara trams? Jag vill bara ha svar på det för jag har ingen aning själv?

Jag har fått behandlingar flera gånger på distans av personer på healingiFokus. (inte mot cancer) Hur kan dom få hålla på och behandla folk om det är bara hokus pokus och trams? Är det så att healing hjälper mot en del sjukdomar och andra inte? Eller hittar dom bara på att det hjälper?

Och Sirius.A kan du inte berätta mer hur det gick till och hur dom fått bort 3 tumörer? Det låter helt otroligt.

Anmäl
2014-10-04 16:20 #4 av: Maria

#3 Det ÄR otroligt för ingen kan bota cancer med healing.

Skulle någon mot förmodan hävda detta så tas inlägget bort.

Du får skicka PM till vederbörande om du är intresserad.

/Maria

 

Anmäl
2014-10-04 16:24 #5 av: angest

#4 ts har ju redan hävdat det i #0. Klart man undrar hur tusan det gått till.

Anmäl
2014-10-04 16:25 #6 av: Maria

#5 Då får du som sagt skicka PM.

/Maria

 

Anmäl
2014-10-05 15:47 #7 av: Halvdansken

En kompis till mig fick bröstcancer, och den skulle hon bota med kost, meditation, yoga och healing. Hon dog när den spred sig till njurar och skelett.

Healing och andra alternativa behandlingar kan säkert stärka personen eller känslorna eller hur man säger, för det är någon som tar hand om en. Tänker på dig. Bryr sig, i en annars ganska steril värld.

 På det sättet är det inte fel tycker jag. Allt som kan boosta ens överlevnadsinstinkt och energi  är bra. På samma sätt som ett mail från en gammal kompis, blommor från jobb, en axel att gråta ut mot kan göra.

Men den tar inte bort cancern. Det gör operationer, mediciner, strålning och kemo.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2014-10-05 15:52 #8 av: Maria

#7 Håller med dig. Det är skillnad på behandling inom vård och omsorg och behandling vänner emellan.

/Maria

 

Anmäl
2014-10-07 21:12 #9 av: angest

ts verkar ju inte logga in  mer. Förstår inte hur man ska få svar på pm då h*n inte loggat in sen h*n skrev inlägget.  Och så skriver h*n i #0 att man är välkommen att höra av sig.. Är det bara nån som driver eller?

Anmäl
2014-10-07 21:40 #10 av: Maria

#9 Lika oseriös som innehållet kanskeSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2014-12-15 21:21 #11 av: nellan72

Jag är healer själv och blir mörkrädd när jag läser att healing kan bota cancer, och att medlemmar på Healing Ifokus skickar healing till en person som har cancer. Healing används i andra länder som t ex England, Tyskland och Norge (till viss del) som ett komplement till annan behandling. Och det är just vad det är -  ett komplement som funkar alldeles utmärkt vid stress, depression och vid exempelvis ryggont, MEN absolut inte cancer. Visst är det så att healing drar igång en läkeprocess i kroppen och att det brukar bli bättre, men som sagt, när det gäller cancer ska man vara väldigt försiktig.

I vissa länder vet jag att olika sjukhus har healingcenter där patienter kan få healing i livets slutskede, men så är det inte i Sverige. Och i livet slutskede handlar det ju inte om bot utan snarare om att må så bra som möjligt.  Som healer i Sverige är man skyldig att följa Hälso- och sjukvårdslagens riktlinjer, vilka klart och tydligt säger att man inte får ge healing till personer med cancer. Så med andra ord - jag tycker att det är oseriöst av de personer som har vågat sig på att ge healing till en person med cancer.

Jag vill tillägga att om du mår bättre av det så är det jättebra, men jag råder dig att inte använda healing som enda behandlingsmetod, eller snarare som ingen behandlingsmetod alls. Det är en komplementär behandling och inget annat. 

Anmäl
2015-02-06 08:54 #12 av: Candela

Det finns forskning på att placebo-effekten kan göra enormt mycket nytta i en del fall, så kanske har healing bidragit till vissa tillfrisknanden (bidragit, inte botat..)? 

Dock skrämmande att rekommendera det som behandlingsmetod för allvarliga sjukdomar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.