10 Allmänt, övrigt

Naturmedel

2015-06-11 19:32 #0 av: [Kreatia]

Ibland förundras jag över alla som hugger likt kobror Skrattardå naturmedel kommer på tal. Givetvis så ska man alltid ta gängse behandlingsmetoder mot denna svåra sjukdom som cancer är, men jag tror att det inte skadar att stärka sitt immunförsvar med naturliga medel och dra ner på sockerkonsumtionen också.  Allting inom den alternativa naturmedlen är inte fiffel och båg. Folk knaprar i sig allehanda kemiskt framställda piller som påstås (liksom naturmedel) ska hjälpa mot det ena och det andra. Visst hjälper det många gånger men biverkningarna från de kemiskt framställda medlen är ofta inte att leka med.

Tyvärr så nonchalerar eller vet inte många läkare biverkningarna på olika läkemedel och orsakar då lidande för patienten. Jag säger inte att alla läkare är så men alltför många. En sak som jag ofta har undrat över (träffar många sjuka människor i mitt jobb) är hur läkare än i dag inte ordinerar kalk och D3 vid kortisonbehandlingar då det är känt sen länge att kortison kan urkalka skelettet.

Vi har ändå kommit en bra bit längre inom cancervården sen min mor dog 1986 och numera överlever fler och fler sina cancersjukdomar, tack och lov Glad 

Anmäl
2015-06-11 19:44 #1 av: Maria

Har du funderat på varför fler och fler överlever sina cancersjukdomar?

Jag påstår att det är den fantastiska forskningen som pågår ständigt att lösa cancerns gåta.

Du menar på allvar att läkare inom onkologi eller andra som arbetar med cancersjuka inte skulle veta om biverkningarna? Har man cancer och har träffat dessa specialister så vet man att så verkligen inte är fallet.

Dessa kemiskt framställda piller som du beskriver "påstås" hjälpa mot det ena eller det andra har genomgått åratal av tester, forskning och godkännande innan de får släppas på marknaden till skillnad mot "naturmedel" som inte alls har samma rigorösa kontroll.

Det är otroligt mycket som händer i kroppen under en cancerbehandling och allmänt så äter de som har långvarig kortisonbehandling ofta kalk. En cancerpatien får vara glad för minsta lilla näring kroppen gör sig tillgodo.

/Maria

 

Anmäl
2015-06-11 20:06 #2 av: Aleya

#0 får jag fråga om du skulle avstå en behandling mot cancer som sjukvården skulle erbjuda som är faktiskt beprövad eller ta till naturläkemedel som t o m kan vara farligt i vissa fall. Om du skulle få cancer.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-11 20:19 #3 av: [Kreatia]

Hej kobror Skrattarskämtar lite med er. Jag skrev ju att givetvis ska man ta alla gängse behandlingsmetoder som finns men även stärka sig med naturmedel och minska på sockret. Kokosfett och vetegräs är bra sådana alternativ. Då jag pratar om läkare som nonchalerar många biverkningar menar jag allmänt. Detta har jag fått mig till livs genom otaliga berättelser ur det verkliga livet. Jag är glad för alla som överlever cancer och skulle önskat att min mamma hade fått vara en av dom. Var och en får ha sin tilltro och övertygelse men jag tycker inte att man ska avfärda alternativ som ett komplement för att stärka sitt immunförsvar. Men det är min åsikt och den står jag för Skämtar

Anmäl
2015-06-11 20:29 #4 av: Aleya

#3 ärligt så gillar jag inte ditt sk skämt.
Jag har förlorat nog med människor för att tycka att cancer är ett ämne man inte tar lätt på. Och du svarade inte på min fråga.

Eller är du bara ute efter att försöka få folk att reagera utan att kunna hålla en seriös diskussion?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-11 20:45 #5 av: [Kreatia]

Jag tar inte lätt på ämnet cancer eftersom jag har förlorat min mamma i sjukdomen. Tråkigt att du blir så ledsen eller arg på mig för att jag tycker att man kan tänka i alternativa banor för att stärka upp sin kropp. Förstod du inte på mitt svar att jag naturligtvis inte skulle avstå från traditionella behandlingsmetoder? Tycker du inte man ska försöka hjälpa kroppen att få bättre immunförsvar om än det är med naturliga metoder? Det är väl bra att försöka med alla medel?

Anmäl
2015-06-11 21:11 #6 av: Maria

#5 Tror du på allvar att cancerpatienter är dumma i huvudet? Jag blir riktigt förbannad. 

De flesta sjuka är väldigt pålästa om ALLT och då menar jag verkligen allt för cancer är en sjukdom som är väldigt laddad och det är, trots högre överlevnad, många som dör.

Jag blir rent ut sagt förbannad när man kommer in på en sida som denna och kommer med goda hälsoråd och annat hokuspokus precis som om vi drabbade inte har en aaaaning om hur våra kroppar reagerar, behöver och vad som eventuellt kan stärka och hjälpa.

Jag känner mig som en kobra men det är inte på skoj utan dödligt allvar.

/Maria

 

Anmäl
2015-06-11 21:17 #7 av: [Kreatia]

Jespasligen så arga ni blir. Jag ska omedelbart dra mig ur så ni inte behöver känna er kränkta.  Tråkigt att ni tolkar det man skriver så negativt. Önskar dig all lycka till!

Anmäl
2015-06-11 21:19 #8 av: Aleya

#5 jag tål inte folk som menar att man kan förhindra en sjukdom som cancer genom att göra kroppen basisk eller annat gorm.

Gör hur tusan du vill. Det struntar jag i. Men jag gillar inte din mentalitet.
Så ta din åsikt till alternativ medicin. Inte på en sida med folk som har förlorat nära och kära eller själva är drabbade av sjukdomen.

Det känns som att du kastar skit på folk som redan har det nog djävligt.

Har du ens någon slags utbildning inom sjukvården? Om inte så sluta lek någon slags allvetande kvacksalvare.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-06-11 21:21 #9 av: Maria

Hur trodde du att man skulle tolka det?

Tacka och ta emot och fundera över varför man äter medicin och får stark behandling när det kan ge biverkningar som kan vara farliga???

Oj då, betyder kosten och en sund kropp att man klarar sin sjukdomstid bättre??? Jösses vilka nyheter.

Bättre att äta något som är ofarligt och med all säkerhet inte gör någon nytta. Enda biverkningen är att man till slut dör.

/Maria

 

Anmäl
2015-06-13 11:36 #10 av: Brommel

Ännu en person som gör sig lustig över och "skämtar" med oss härinne om cancer. Jag hade aldrig överlevt om jag inte fått strålning för fyra år sedan. Att bra kost är bra så att säga är ingen nyhet men vi har alla våra svagheter. Jag tror inte att jag fick strupcancer för att jag var dum i huvudet eller drack för mycket kaffe med dopp utan förmodligen är anledningen något som inte naturmedlen kan påverka nämligen miljön omkring oss. En annan orsak är också genetiska faktorer och att jag har en del cancer i generna och både jag och min mor tros ha fått vår cancer utifrån ett virus. Vad i helskotta kan naturmedel göra åt det genetiska? Så stoppa du upp din naturmedicin, den usla humorn och hokuspokus-mentatliteten där den hör hemma - i baken, analen osv.  

Anmäl
2015-10-21 12:46 #11 av: viktoria91

Alla naturmedel är inte hokus pokus, det är därifrån vår moderna medicin härstammar.

Anmäl
2015-10-21 13:18 #12 av: Maria

#11 Nähää?? Vilken nyhet...

/Maria

 

Anmäl
2015-10-21 14:07 #13 av: Aleya

#11 ja... men du tror inte att läkemedeldverket skulle godkänna dessa läkemedel om dessa faktiskt funkar. Men uppenbarligen gör det inte det.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-29 21:00 #14 av: LinaLj

Väl värt att ha i åtanke när det kommer till naturläkemedel är att det finns en orsak till varför läkemedelsindustrin förädlar de verksamma ämnena som finns i växter. Det hade varit mycket lönsammare för dem att ha stora åkrar där de kunde odla diverse växter som de sedan kunde sälja till människor. Men faktum är att många naturläkemedel har kraftigare biverkningar än de förädlade motsvarigheterna.

Ett klassiskt exempel är salicylsyra som bland annat finns i pilträdets bark och som kan dämpa feber och värk, det förädlades till acetylsalicylsyra som finns i bland annat treo och magnecyl och har samma egenskaper. När folk får veta det så tror de att det går lika bra att gå ut och skala pilträd och dricka te på barken. Men salicylsyra är mycket kraftfullare och aggressivare mot kroppen och man avråder från att använda den till invärtes bruk. Istället använder man den för att fräta bort vårtor.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.